Nieuwe ISO-certificaten voor PostNL

Op vrijdag 13 juli heeft PostNL certificaten voor ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en ISO 27001 behaald.

vlnr: Arno van Bijnen, Liesbeth Kaashoek, Resi Becker, Marco van Gijlswijk (DNV GL)

Hoe wordt er bij PostNL omgegaan met het milieu en de veiligheid van hun medewerkers? En voldoet het managementsysteem aan de eisen voor ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001? Dat is de vraag die auditoren van DNV GL aan PostNL hebben gesteld.

PostNL heeft de audit goed doorstaan en heeft daarom op 13 juli 2018 de certificaten ontvangen. 

Voldoen aan internationale eisen

Het behalen van de certificaten is voor PostNL een belangrijke basis van vertrouwen voor klanten, consumenten en partners waarmee wordt samengewerkt. Zo kunnen ze laten zien dat de milieu- en veiligheidswetgeving goed opgevolgd wordt. En dat er volgens de gestelde eisen goede diensten en prestaties geleverd worden. De certificaten zijn wereldwijd erkend.

Spannend

Om een ISO-certificaat te behalen, moet een organisatie voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De auditors van DNV GL hebben beoordeeld of PostNL aan de eisen voldoet op het gebied van kwaliteit, milieu, gezondheid en veiligheid van de medewerkers en informatiebeveiliging. Zo’n audit is altijd spannend. Het auditteam is een paar weken bij PostNL geweest. Ze hebben gekeken naar een groot aantal van de documenten en voerden gesprekken met medewerkers van allerlei onderdelen. Dat waren pittige gesprekken waarbij kritische vragen werden gesteld.


Stevige klus voor het grote PostNL

‘We worden beoordeeld op het voldoen aan allerlei externe eisen,’ vertelt René van Duist, senior adviseur van de afdeling Business Excellence. ‘Onze organisatie is constant in beweging. Ook onze processen worden vaak opnieuw ingericht. Daarbij moeten we steeds weer maatregelen nemen om aan alle eisen te voldoen. Dat is bij een grote organisatie als PostNL een stevige klus. We zijn natuurlijk blij dat we ook nu weer voldoen aan alle ISO-eisen. De uitkomsten van de audits gebruiken we om onze kwaliteit te blijven verbeteren.’


Welke certificaten zijn behaald?

PostNL behaalde certificaten voor kwaliteit (ISO 9001), milieu (ISO 14001) en ARBO (OHSAS 18001). Drie bedrijfsonderdelen behaalden ook het certificaat voor informatiebeveiliging (ISO 27001).

 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?