Skip to content

Nederlandse bedrijven krijgen inzicht in kosten eigen CO2-uitstoot

Ieder Nederlands bedrijf kan vanaf heden inzicht krijgen in de eigen CO2-kosten. Een openbaar toegankelijke tool op Klimaatplein.com maakt dit mogelijk. De tool laat zien wat de CO2-voetafdruk van een bedrijf is en welke CO2-kosten daarmee gepaard gaan. Zo kunnen ondernemers zich voorbereiden op toekomstig klimaatbeleid.

Tijdens de klimaattop in Parijs is overeen gekomen dat landen, ook Nederland, gaan werken aan een hogere prijs op CO2. Daarmee wordt het verbruik van fossiele brandstoffen ontmoedigd en blijven we onder de 2 graden opwarming van de aarde. De prijs van CO2 moet volgens onderzoekers €60,- per ton CO2 bedragen in het jaar 2020. Die prijs loopt op naar €100,- per ton CO2 in het jaar 2050.

Concreet inzicht CO2 kosten

Wat dit concreet betekent voor een Nederlandse ondernemer is nu inzichtelijk gemaakt door Klimaatplein.com. De gratis toegankelijke CO2-calculator geeft inzicht in de eigen voetafdruk. Daarnaast laat het ook direct zien welke kosten gepaard gaan met een prijs van €60,- per ton CO2.  Hiermee krijgen ondernemers inzicht in hun eigen milieu-impact en de kostenrisico’s van CO2-beprijzing. Ook maakt de tool duidelijk hoe aantrekkelijk het is om te besparen op het verbruik van fossiele brandstoffen. Het Klimaatplein laat met behulp van een 5 stappenplan zien hoe dat verbruik te verminderen is zodat op zowel huidige als toekomstige energie- en CO2 kosten is te besparen.  



Krijg hier toegang tot de CO2-kosten calculator.

Wilt u meer lezen over het onderzoek? Klik dan hier. Wilt u uw CO2 verbruik in kaart brengen en aantonen aan uw stakeholders? Denk dan eens aan een CO2 Prestatieladder certificaat.
 

Wilt u een offerte aanvragen?

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

Trainingsaanbod

Leer uw managementsysteem volgens een specifieke norm implementeren en zelfstandig (interne) audits uit te voeren.

 

Certificeringstraject

Hoe ziet het certificeringstraject eruit? Bekijk hier alle stappen.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al? Schrijf u in en ontvang ons nieuws en updates over certificering en trainingen.

 

Lijst met door DNV gecertificeerde organisaties

Gebruik de database om DNV certificaten te verifiëren.

 

Certificatiebeeldmerken

Download hier uw certificatiebeeldmerken.

 

Klantcases

Waarom deze klanten voor DNV kiezen.

 

Contact

Heeft een vraag voor ons?