ISO 45001 in maart verwacht

De FDIS van ISO 45001 is goedgekeurd en wordt naar verwachting in maart gepubliceerd.

In november 2017 is de definitieve versie (FDIS) van de ISO 45001 vrijgegeven voor stemming. De norm heeft de ontwerpfase met 57 goedkeuringen (93%) doorstaan. De definitieve standaard wordt naar verwachting in maart gepubliceerd.

Beschikt u over een bestaand arbomanagementsysteem in uw organisatie? Of wilt u een nieuw arbomanagementsysteem implementeren? De ISO 45001 Final Draft International Standard (ISO/FDIS 45001) is op 30 november 2017 ter beoordeling vrijgegeven. De definitieve versie van de norm zal naar verwachting in maart 2018 worden gepubliceerd. Na publicatie van de definitieve norm zal OHSAS 18001 worden ingetrokken. Bedrijven die volgens deze norm zijn gecertificeerd, beschikken over een transitieperiode van drie jaar. Nu de FDIS is vrijgegeven, kunt u zich op de transitie voorbereiden.

De voornaamste wijzigingen

Om u goed voor te bereiden op de transitie is het belangrijk dat u weet wat er gaat veranderen. Wij hebben de voornaamste wijzigingen voor u op een rijtje gezet. Bekijk deze pagina om de wijzigingen door te lezen.

Aan de slag met de transitie

Onze auditors zijn voorbereid en hebben een volledig overzicht van de veranderingen en de vereisten voor de transitie van OHSAS 18001 naar ISO 45001. We kunnen u in alle fasen van de transitieperiode ondersteunen, zodat u zich kunt voorbereiden, kunt beoordelen of u gereed bent en de transitie efficiƫnt kunt voltooien. We kunnen u ondersteunen met:
  • Zelfstudiemateriaal, met inbegrip van webinars, e-learning, onze transitieleidraad, een checklist om uzelf te beoordelen  en klassikale trainingen, aangepast aan uw behoeften.
  • Een gap-analyse van uw huidige mate van gereedheid.
  • Transitieaudits en benchmarkingtools.

Kies het transitiepakket wat bij u past

ISO 45001 Handleiding

Whitepaper downloaden