Healthcare

HagaZiekenhuis behaald NEN 7510 certificering voor informatiebeveiliging

Op 18 juni ontving het HagaZiekenhuis als derde niet-academische ziekenhuis van Nederland het NEN 7510 certificaat.

NEN 7510 gecertificeerd, Hagaziekenhuis
Medewerkers van het HagaZiekenhuis verwerken dagelijks duizenden patiëntgegevens. Bovendien wisselen zorgverleners steeds vaker gegevens uit met andere zorginstellingen. Zorgvuldigheid en goede controle zijn daarbij van groot belang. Met het gevoerde informatiebeveiligingsbeleid laat het HagaZiekenhuis zien dat het op alle niveaus voldoet aan de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector: NEN 7510.

Bekroning

De afgelopen tijd is hard gewerkt om het informatiebeveiligingsbeleid te verbeteren. Vivienne Zuurmond, Information Security Officer van het HagaZiekenhuis, is dan ook enorm trots op het behaalde certificaat. “Een patiënt moet er op kunnen vertrouwen dat zijn of haar gegevens bij ons veilig zijn. Dat vinden wij ontzettend belangrijk en vormt een essentieel onderdeel van de behandeling. We werken continu aan verbetering van ons beleid. Als organisatie hebben we grote slagen gemaakt. Het certificaat voelt daarom echt als een bekroning. Het geeft voor de patiënt en voor onszelf de bevestiging dat onze informatiebeveiliging goed op orde is.” 

In veilige handen

Ook directievoorzitter Carla van de Wiel is blij met de erkenning. “Informatiebeveiliging is een belangrijk thema in ons ziekenhuis. Bewustwording over informatiebeveiliging is onderzocht onder medewerkers en van hoog niveau gebleken. Patiëntgegevens zijn bij ons in veilige handen.”

Verder lezen over NEN 7510 certificering?