DNV neemt Auvaro over, specialist op het gebied van het beoordelen van informatiebeveiliging

De overname versterkt het beoordelings-, certificerings- en trainingsaanbod van DNV op het gebied van informatiebeveiligingsmanagement in Nederland.

Barendrecht, Nederland, 3 oktober, 2022 – DNV, wereldwijde marktleider op het gebied van managementsysteemcertificatie, is verheugd om aan te kondigen dat ze Auvaro heeft overgenomen. Een organisatie die voornamelijk third party assurance-verklaringen verstrekt en managementsysteem audits op het gebied van informatiebeveiliging uitvoert. 

De diensten, competenties en marktaanwezigheid van DNV en Auvaro sluiten goed op elkaar aan en vormen een sterke basis om een groeiende markt te bedienen en een vertrouwde partner te zijn voor kleine en grote organisaties. 

"Wij zijn zeer verheugd om onze krachten te bundelen met Auvaro. De noodzaak om informatiebeveiliging aan te pakken groeit snel binnen elke organisatie en het kan een uitdaging zijn om risico’s te identificeren en te beheren. Door onze krachten te bundelen met Auvaro worden we een one-stop-shop en vertrouwde partner voor alle soorten organisaties, met name in Nederland", zegt Barbara Frencia, CEO van Business Assurance, DNV.   

Met de overname van Auvaro breidt DNV haar competenties en aanbod uit met third party assessments, zoals ISAE 3000, ISAE 3402 en SOC2, inclusief DigiD en VIPP5-assessments. Dit wordt gecombineerd met certificering tegen standaarden voor informatiebeveiliging en privacy, zoals ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27701 en gerelateerde trainingen die al deel uitmaken van het portfolio.    

"Het Auvaro-team is enthousiast om zich bij de DNV-familie aan te sluiten. We werken al vele jaren samen en dit biedt de mogelijkheid om de groei te versnellen en het aantal klanten uit te breiden. Onze ervaring met de cultuur van DNV geeft ons het vertrouwen dat we ons aansluiten bij een team met de juiste doelstelling en waarden", zegt Erik Spaans, Managing Director, Auvaro. 

De officiële aankondiging van de overname werd gedaan in Barendrecht, Nederland op 3 oktober 2022.