Skip to content

DNV en Applied Risk bundelen krachten en vormen een cybersecurity powerhouse voor industriële systemen

De twee bedrijven streven ernaar 's werelds grootste cybersecuritypraktijk voor industriële systemen op te zetten om kritieke infrastructuren in onder meer de energie-, productie-, en gezondheidssector en de chemische en maritieme sector te beveiligen.

Oslo, Noorwegen – 24 November 2021: DNV, onafhankelijk expert op het gebied van risicomanagement en kwaliteitszorg, neemt het Nederlandse Applied Risk over, specialist in cybersecurity van industriële systemen. De twee bedrijven zullen hun krachten bundelen met de intentie ’s werelds grootste cybersecuritypraktijk op te bouwen die bedrijfskritieke infrastructuren beschermt tegen opkomende cyberdreigingen.

Cybersecuritydreigingen in industriële systemen komen steeds vaker voor, worden steeds complexer en vinden steeds onverwachter plaats. In 2020 kreeg negen op de tien bedrijven in de productie-, energie- nuts-, transport-, en gezondheidssector te maken met een aanval op computersystemen die industriële activiteiten beheren1. Herstel van zo’n aanval kan een organisatie honderden miljoenen euro's kosten. Daarnaast worden bedrijven geconfronteerd met de toenemende druk om te voldoen aan strengere regelgeving.

Aanvallen worden steeds gevaarlijker: Gartner voorspelt dat cybercriminelen dit decennium verder zullen gaan dan het uitvoeren van aanvallen voor financieel gewin en met hun aanvallen op industriële besturingssystemen zelfs mensenlevens zullen schaden2. Volgens Forrester Research, zegt 63% van de organisaties in industriële sectoren dat de veiligheid van hun werknemers in hoge of zelfs kritieke mate wordt beïnvloed door cyberaanvallen3.

Remi Eriksen, Group President en CEO, DNV

“Voor industriële activa, zoals windmolenparken, olie- en gasinfrastructuren, schepen, fabrieken en medische apparatuur is er een hoger risico op nieuwe vormen van cyberaanvallen, omdat hun controlesystemen steeds meer met elkaar verbonden raken. Eigendommen, het milieu en zelfs levens lopen hierdoor gevaar. Wij investeren daarom aanzienlijk in het bouwen van een sterke verdediging voor onze klanten. Door onze krachten te bundelen met Applied Risk, willen we een leidende positie in cybersecurity voor industriële systemen opbouwen. Samen willen we onze klanten ondersteunen bij het managen van deze opkomende risico’s,” zei Remi Eriksen, Group President en CEO, DNV.


Een sterke verdediging

Applied Risk, opgericht in 2012, is toonaangevend in de nieuwe generatie cybersecurityoplossingen voor industriële sectoren. Het team van ingenieurs en cybersecurityprofessionals van het bedrijf dat is gevestigd in Amsterdam, heeft bijgedragen aan het stellen van belangrijke standaarden in de industrie en heeft de ontwikkeling van beveiligingsstrategieën voor nationale overheden geleid. Applied Risk werkt voor een breed portfolio aan klanten, waaronder Fortune 500-bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Azië en versterkt de capaciteiten van onder meer bedrijven in de energie-, transport-, mijnbouw-, nuts-, en productiesector en in de maritieme en farmaceutische sector.

Applied Risk’s experts zullen hun krachten bundelen met DNV’s cybersecurityspecialisten, die samenwerken met overheden en (industriële) bedrijven voor het beveiligen van alle bedrijfsactiviteiten. Met haar uitgebreide ervaring en expertise biedt DNV oplossingen voor de meest complexe cybersecurityprojecten ter wereld. Hierbij helpen zij klanten om cyberrisico’s te identificeren, een sterke verdediging te bouwen tegen bedreigingen, te herstellen van aanvallen en relaties met stakeholders op te bouwen.

Jalal Bouhdada, CEO, Applied Risk

“DNV en Applied Risk delen een gemeenschappelijke visie op het beveiligen van industriële activa tegen het groeiende aantal en de steeds complexer wordende cyberaanvallen. Deze samenwerking brengt twee zeer gerespecteerde organisaties in industriële verzekeringen en cybersecurityoplossingen, samen. We zullen de sterke punten van Applied Risk en DNV combineren met significante investeringen in onderzoek en innovatie om zo een geavanceerd cybersecuritybedrijf te bouwen en te laten groeien. Ons doel is om onze klanten te helpen nieuwe bedreigingen van cybercriminelen het hoofd te bieden,” zei Jalal Bouhdada, CEO, Applied Risk.


Gezamenlijke groei

Applied Risk en DNV zullen samenwerken onder de merknaam DNV. Een gecombineerd leiderschapsteam van beide bedrijven krijgt de opdracht om een gezamenlijk cybersecuritybedrijf op te bouwen met de ambitie om tegen eind 2025 een significante groei te bewerkstelligen.

Liv Hovem, CEO van DNV’s Accelerator

“Cybersecurity zal de komende jaren een belangrijke rol spelen in DNV’s groeistrategie,” zei Liv Hovem, CEO van DNV’s Accelerator, een nieuwe afdeling die zich richt op groei van nieuwe activiteiten, diensten en oplossingen van DNV.

“Het samenbrengen van de indrukwekkende cybersecurityteams van Applied Risk en DNV is een eerste stap in ons plan om een leidende positie in cybersecurity op te bouwen door middel van acquisities en samenwerkingen met vooraanstaande cybersecuritybedrijven wereldwijd. Naarmate het bedrijf groeit, zullen we meer talent aannemen en hen de mogelijkheid bieden om te werken aan een van ’s werelds meest geavanceerde en complexe cybersecurityprojecten samen met DNV’s internationale team van bijna 12.000 experts in het industriële domein,” voegde Hovem daaraan toe.Referenties:
1 https://www.fortinet.com/resources-campaign/operational-technology/2021-the-state-of-operational-technology-and-cybersecurity
2 https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2021-07-21-gartner-predicts-by-2025-cyber-attackers-will-have-we
3 https://www.fortinet.com/content/dam/fortinet/assets/white-papers/WP-Independent-Study-Pinpoints-Significant-Scada-ICS-Cybersecurity-Risks.pdfDownload afbeeldingen hier.

Find out more

 

Cyber security for the real world

DNV combines specialist knowledge of your industry with deep engineering expertise and security best practice to keep your projects and operations confidently cyber secure. Read more about cyber security by DNV