Blijf beveiligd met TAPA

​TAPA is een veiligheids norm voor producten die zich door de toeleverketen bewegen en is opgezet om de diefstal van lading te verminderen

Het belangrijkste initiatief van TAPA is het opstellen en vastleggen van een vrachtbeveiligingsstandaard, die wordt opgelegd aan logistieke bedrijven en vervoerders van diefstalgevoelige lading. TAPA stelt organisatorische en bouwkundige eisen aan toegangscontrole. Veel producenten van diefstalgevoelige goederen vragen hun logistieke dienstverleners om de diverse schakels in hun keten te laten beoordelen tegen de FSR standaard.

Voor wie is TAPA geschikt?

Organisaties die zich richten op de logistieke dienstverlening voor high-value of high-risk goederen, in het bijzonder de opslag en behandeling van deze goederen. Veel producenten van deze goederen vragen hun logistieke dienstverleners om de schakels in hun keten te laten beoordelen tegen de FSR standaard.

Voordelen TAPA

Een TAPA certificaat is een erkende standaard voor vrachtbeveiliging die uw organisatie de zekerheid geeft dat aan de vastgelegde vereisten wordt voldaan om een veilig netwerk en veilige opslag van waardevolle goederen te waarborgen. Daarnaast kan uw organisatie met TAPA certificatie een belangrijke stap in de richting van ISO 28000, Known Consignor (Bekende Afzender) en AEO Veiligheid zetten en toont u uw klanten, handelspartners en de (douane) autoriteiten de waarde van uw operationele veiligheid in opslag en overslag faciliteiten.

Wilt u meer weten over TAPA certificering? Neem dan contact op via certificatie@dnvgl.com of bel 010-2922700.