Wat is ISO 22000?

ISO 22000 is een internationale voedselveiligheidsnorm die ontworpen is als doel om consumenten veilig voedsel te bieden. De norm is toepasbaar in de gehele supply chain.

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen Whitepaper ISO 22000:2018

ISO 22000 Certificering

ISO 22000 vormt de basis voor een internationaal ISO-voedselveiligheidscertificaat en is van toepassing op de gehele agro-foodketen. ISO 22000 is gebaseerd op HACCP volgens Codex Alimentarius en de managementprincipes volgens ISO en kan hiermee worden gezien als 'best of both worlds'. 

Als bedrijft kunt u zelf bepalen welke ISO 22000 eisen er voor u relevant zijn. Deze dienen vervolgens gehanteerd te worden. De manier waarop dit gebeurt bepaalt u als bedrijf zelf tijdens de risicoanalyse.  

De eisen die de ISO 22000-norm aan het voedselveiligheidsmanagementsysteem stelt bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Het voldoen aan HACCP-principes.
  • Het in plaats hebben van systeemmanagement.
  • Het voldoen aan het basisvoorwaardenprogramma.
  •  Het continu actualiseren en verbeteren van het voedselveiligheidsmanagementsysteem.
  • Het in plaats hebben van interactieve communicatie (zoals overleg over productspecificaties).
  • Het in kaart brengen van voedselveiligheidsrisico’s.

Het ontstaan van ISO 22000 Certificering

ISO heeft in 2002 besloten een norm op te stellen voor het managen van voedselveiligheid gericht op de gehele voedselketen, van productie tot retailer, en de toeleverende bedrijven zoals de verpakkings- en reinigingsmiddelenindustrie. Deze nieuwe norm, de ISO 22000, biedt de unieke kans om de vele verschillende standaarden te reduceren en de voedselveiligheid in de keten op een hoger plan te brengen. De ISO 22000 volgt de structuur en aanpak van ISO 9001 en integreert deze met voedselveiligheid op basis van HACCP.

De voornaamste wijzigingen in ISO 22000:2018

Als u ISO 22000:2005 al toepast, zult u de meeste eisen van ISO 22000:2018 wel herkennen. Toch is er ten opzichte van ISO 22000:2005 het nodige veranderd wat uw aandacht vereist voordat u de transitie kunt aanvangen en aan de ISO 22000:2018 kunt voldoen. Download de whitepaper en lees meer over de wijzigingen. 

emptyISO 22000 - voornaamste wijzigingen


Klik hier om terug te gaan naar ISO 22000 certificering. 

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen Whitepaper ISO 22000:2018

Food Safety: What's Next to Assure it's Future?

In ons Viewpoint onderzoek blijkt dat 79% van de leiders in de levensmiddelenindustrie certificatie als topprioriteit beschouwt om aan de regelgeving te voldoen maar wel toepassingen voor nieuwe technologieën onderzoekt.

Whitepaper ISO 22000:2018; voornaamste wijzigingen

Download de whitepaper en kom alles te weten over de wijzigingen in ISO 22000:2018.

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

FSSC 22000 Certificering

Het certificatieschema voor de gehele voedingsmiddelenindustrie.

Training

Volg een training en vergroot uw kennis over de norm! Klik hier voor het gehele aanbod.

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief