Skip to content

Roelofs Beheer: Niveau 5 op de CO2 Prestatieladder

Onlangs behaalde Roelofs het niveau 5-certificaat voor de CO2 Prestatieladder.

Roelofs is een multidisciplinair infrabedrijf, gespecialiseerd in activiteiten rondom duurzame vernieuwing van de Nederlandse infrastructuur en openbare ruimten. Het bedrijf ademt duurzaamheid, zowel intern als in de activiteiten voor opdrachtgevers. Onlangs behaalde Roelofs dan ook via DNV het niveau 5-certificaat voor de CO2 Prestatieladder. Tot zover niets verwonderlijks, ware het niet dat de CO2 Prestatieladder een instrument is dat werd ontwikkeld door ProRail om aanbieders bij aanbestedingen te stimuleren in hun duurzaamheidsbeleid. Roelofs heeft nog nooit voor ProRail gewerkt. 

,,Duurzaamheid is in ons werk een vanzelfsprekendheid,’’ zegt Ernstjan Spijker, KAM-coördinator van Roelofs. ,,De CO2 Prestatieladder hoort daarbij. Het is een reductieprogramma, bedoeld om duurzaamheidsbeleid in beeld te brengen door middel van een score (niveau 1 t/m niveau 5). Daardoor kan elke organisatie die te maken heeft met CO2-uitstoot, haar inspanningen om het milieu te sparen, in kaart brengen.’’.Roelofs kwam in aanraking met de CO2 Prestatieladder, doordat deze was opgenomen in een aanbesteding van de gemeente Apeldoorn. Ernstjan Spijker: ,,Dat zette ons aan het denken. Een herkenbaar en erkend systeem om het duurzame beleid zichtbaar te maken, dat was precies wat in ons beleid nog ontbrak.” 

In oktober 2010 ontving Roelofs het niveau 5-certificaat uit handen van Matthijs Dierick van DNV. Een bijzondere aanvulling op het toch al indrukwekkende overzicht van certificaten: IQRS, ISO 9001, ISO 14001 en VCA. ,,Toch is dit resultaat bijzonder,‘’ zegt Dierick. Vanwege het vrijwillige karakter, de autonome motivatie om te slagen en de schijnbaar geringe moeite waarmee dat is gelukt! Roelofs laat zien waar het om gaat: niet alleen om de P van profit, maar ook om people en planet.’’ In het onlangs geopende nieuwe kantoor in Stadskanaal krijgt die gedachte een gezicht. Het pand is duurzaam gebouwd uit recyclebare gevelstenen en voorzien van een energielabel A. Het is uitgerust met een warmte-terugwininstallatie en een energieterugwinsysteem voor 40% besparing in energiekosten. Prettig voor de mens, voor het milieu en voor de resultaten. Een tastbaar voorbeeld van hoe CO2-reductie geen last is, maar een lust. 

Ook geïnteresseerd in het vastleggen van uw CO2-reductie inspanningen? DNV is als eerste certificerende instelling door ProRail erkend voor de verificatie van de CO2 Prestatieladder en beschikt over een ruime expertise. Meer informatie? Kijk op onze website of mail naar certificatie@dnv.com.