Koole Terminals heeft het FSSC 22000 certificeringstraject succesvol afgerond

Koole Terminals heeft onlangs het FSSC 22000 certificeringstraject succesvol afgerond voor de terminals in Nijmegen, Pernis, Amsterdam en Zaandam.

Het FSSC-certificaat 

Koole Terminals is een toonaangevende provider van duurzame en geïntegreerde opslag- en logistieke oplossingen. Met het behalen van dit FSSC-certificaat tonen zij aan dat voedselveiligheid en hygiëne voor hun klanten, of het nu gaat om opslag, verwerking of logistiek, de hoogste prioriteit heeft. 

De certificaatuitreiking

Onze collega’s Dominique Timp en Miriam Jansen waren onlangs op uitnodiging van de directie bij Koole Terminals in Nijmegen aanwezig voor de certificaatuitreiking. HSEQ-manager Klaas Verburgt was deze ochtend nietsvermoedend aan het werk, totdat hij opgeroepen werd om te komen. De gezamenlijke inspanning die is geleverd binnen Koole Terminals, was toch zeker, weliswaar op 1,5 meter, een uitreiking waard!  

Wij vroegen de heer Verburgt om zijn reactie: "De verantwoordelijkheid van Koole richting haar klanten is om altijd proactief te werken aan kwaliteit, veiligheid, hygiëne en voedselveiligheid. Het managementsysteem voor voedselveiligheid staat voor een allround methodiek voor gevarenanalyse en risicobeheersing op basis van de HACCP-principes, waardoor de effectiviteit en efficiency van de voedselveiligheid continu wordt verbeterd. Met deze uitgebreide FSSC-norm hebben onze nationaal en internationaal gerenommeerde klanten gegarandeerd zekerheid van een uitstekend, geïntegreerd en betrouwbaar voedselveiligheidssysteem", aldus Klaas Verburgt HSEQ-manager bij Koole Terminals. 

"Dominique Timp, Lead Auditor DNV voegt hieraan toe: "Dit FSSC 22000 certificaat is een bevestiging van de prestaties van het voedselveiligheidsmanagementsysteem van Koole Terminals. Met het behalen van dit certificaat bewijst Koole dat zij voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van voedselveiligheid en veel waarde hechten aan continue verbetering. Wat indruk op mij heeft gemaakt tijdens de audit is het enthousiasme en de grote betrokkenheid van de medewerkers. Je blijft als organisatie bescheiden, maar werkt hard en legt de lat hoog. Voor je eigen organisatie, maar ook omdat je het beste wilt voor je klanten."

Quote Koole Terminals

 

FSSC 22000 certificering

 

Training Normkennis ISO 22000 en FSSC

 

Training Lead Auditor ISO 22000/FSSC

 

Download de belangrijkste wijzigingen van FSSC 5.1