Skip to content

ISO 9001 & ISO 14001 certificaten behaald door Blinck Schoon

Blinck Schoon heeft onlangs de ISO 9001 en ISO 14001 certificaten behaald. Deze certificaten tonen aan dat Blinck voldoet aan de internationale normen voor kwaliteitsmanagement en milieumanagement.

Blinck Schoon

Blinck Schoon is al zes jaar in het bezit van het ISO 9001 certificaat. Dit jaar moest dit certificaat opnieuw getoetst worden. “We zijn blij te kunnen zeggen dat de audit, uitgevoerd door DNV, opnieuw heeft aangewezen dat wij voldoen aan de eisen van de ISO-norm”, aldus directeur van Blinck Schoon, Anton Vinck.

Hard gewerkt

Hij vervolgt: “ISO 14001, voldoen aan de eisen voor milieumanagement, is nieuw en we hebben dan ook hard gewerkt om (door middel van onze processen en werkwijze en zonder af te doen aan onze persoonlijke ‘touch’) aan de gestelde normen te voldoen. Maar ook hier kunnen we met trots zeggen dat we dit certificaat gehaald hebben. ISO 14001 was een van de doelstellingen die wij voor onszelf gesteld hadden dit jaar. Blinck denkt dat milieu, met name voorzichtig omgaan met onze omgeving en onze aarde, zeer belangrijk is en steeds meer een speerpunt zal worden binnen onze samenleving.”

Wat zegt dit nu eigenlijk?

De ISO-norm stelt dat Blinck alle dagelijkse processen, die normaliter zo gewoon zijn, beschreven moeten worden. Daarnaast zijn er bepaalde processen waarvan de ISO-norm sowieso eist dat die worden beschreven, zoals bijvoorbeeld binnen ISO 14001 op de juiste manier omgaan met middelen, materialen en gevaarlijke stoffen en de risico’s hiervan zo klein mogelijk maken. En bijvoorbeeld bij ISO 9001 het registreren, oplossen en in de toekomst zoveel mogelijk uitsluiten van klachten en onvolkomenheden. Eén keer per jaar komt de auditor van een certificerende instantie, in dit geval DNV, controleren of Blinck zich daadwerkelijk aan de beschreven processen houdt en of ze werken volgens de op schrift gestelde werkwijze. Voor Blinck Schoon is het behalen van de certificaten een bevestiging van de punten waarvan zij denken dat het een ‘unique selling point’ is. ‘Wij doen gewoon wat we zeggen en wat we beloven’.
 

Waarom DNV?

Ervaar DNV's unieke auditaanpak: Risk Based Certification

 

Whitepapers downloaden

Meer tips over normen? Download de whitepapers

 

Trainingsaanbod

Bekijk ons trainingsaanbod.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u de DNV nieuwsbrief al? Schrijf u nu in!