Automotive and aerospace

PED

PED - Pressure Equipment

Neem contact op:

Neem contact met ons op

Contact

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Diensten productcertificering

DNV is door de Nederlandse overheid aangewezen als een EU-Conformiteitsbeoordelingsinstantie (EU-CBI, voorheen NoBo). DNV is daarmee bevoegd om PED diensten uit te voeren.

Wat is de PED?

De PED is de Europese Richtlijn voor Drukapparatuur (Pressure Equipment Directive, 2014/68/EU). Drukapparatuur met een overdruk groter dan 0.5 bar vallen onder de Richtlijn voor Drukapparatuur en hierdoor is CE-markering wettelijk verplicht.

Apparatuur als (stoom)ketels, drukvaten, warmtewisselaars, snelkookpannen, etc., kan niet worden verhandeld in de EU zonder CE-markering. Maar mét het CE-merk zijn er geen handelsbarrières. 

Als de drukapparatuur aan de PED voldoet, mag drukapparatuur op de Europese markt vrij verhandeld worden. DNV wilt u graag van dienst zijn bij het voldoen aan de PED en het aanbrengen van de CE-markering.


Offerte button hoeken - image


Dienstverlening

Wij bieden verschillende keurings- en inspectiediensten aan:

• Ontwerpbeoordelingen (PED modules B/G/H1)

• Inspecties (PED modules A2/C2/F/G/H1)

• Verificatie van kwaliteitssystemen (PED modules D/D1/E/E1/H/H1)

• Materiaalbeoordeling (Particular Material Appraisals)

Keuren van lasserskwalificaties 

Keuren van lasmethodenkwalificaties

Categorisering

De PED verdeelt drukapparaten in verschillende risicocategorieën. De diensten die wij u kunnen aanbieden zijn afhankelijk van de risicocategorie van uw drukapparaat. Er zijn verschillende modules (conformiteitsbeoordelingsprocedures). In gezamenlijk overleg wordt gekeken welke module het meest geschikt is, rekening houdend met het soort drukapparatuur, het productie-volume en uw eigen kwaliteitssysteem. 

Heeft u een eigen kwaliteitssysteem? Dan kunt u afhankelijk van de module binnen de PED bepaalde beoordelingen en inspecties zelf uitvoeren. Dit is wel onder toezicht van DNV.

Volledige omschrijving dienstverlening

Een gedetailleerder omschrijving van onze dienstverlening vindt u in onderstaande documenten. Tevens hebben wij een document gemaakt waarin de verschillen tussen de oude Richtlijn (PED 97/23/EC) en de nieuwe Richtlijn (actief sinds 19 juli 2016, PED 2014/68/EU) zijn opgenomen.

Download hier de geschillenregeling 

Neem contact op:

Neem contact met ons op

Contact

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Diensten productcertificering

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: