Skip to content

Mc Donald's leveranciersaudits

DNV is door McDonald’s erkend als uitvoerder van audits in het kader van het Supplier Quality Management System.

McDonald’s hecht er veel waarde aan zijn klanten iedere dag en overal ter wereld veilig voedsel van hoge kwaliteit te serveren. Leveranciers die in staat zijn veilige en hoogwaardige producten te leveren die consistent voldoen aan zowel de eisen van McDonald’s zelf als aan de geldende wetten en voorschriften, zijn van cruciaal belang voor het blijvende succes van de McDonald’s-formule.

Het Supplier Quality Management System (SQMS) identificeert de verwachtingen die McDonald’s heeft betreffende de voedselveiligheid en het kwaliteitsmanagementsysteem van hun leveranciers en omvat ook het beleid, de procedures en de richtlijnen etc. van McDonald’s. Het is gebaseerd op ISO 9001, ISO 22000, PAS 220 en specifieke eisen van McDonald’s zelf. Deze verwachtingen richten zich voornamelijk op de te realiseren resultaten en zijn niet bedoeld om te dicteren hoe de resultaten worden bereikt. Meer informatie is te vinden in de leidraad voor het SQMS.

Hoe verlopen de leveranciersaudits voor Mc Donald's?
DNV is door McDonald’s erkend als uitvoerder van audits in het kader van het SQMS en beschikt over plaatselijke auditoren die u van dienst kunnen zijn. Deze audits moeten jaarlijks worden uitgevoerd en er zijn twee mogelijkheden:

    1) Maak gebruik van één van de certificatie-audits van het Global Food Safety Initiative (GFSI) (BRC, IFS, FSSC 22000 of FSSC 2000 plus ISO 9001), naast de specifieke eisen van het McDonald’s SQMS Addendum die niet worden gedekt door de standaard GFSI-certificatieprogramma’s . De audit zal     geïntegreerd door hetzelfde auditteam worden uitgevoerd.
    2) Maak gebruik van de McDonald’s SQMS Guidance Documentation en het auditformulier (volledige SQMS-audit).

Auditproces
(*) U moet al een leverancier van McDonald’s zijn om met het certificatieproces te beginnen.
(*) We bespreken de specifieke details van uw relatie met McDonald’s (welke producten levert u, in welke landen levert u de producten, hoe groot is uw personeelsbestand, aantal productlijnen, productie- en opslagruimte etc.).
(*) We bespreken uw voorkeur voor de periode van de audit.
(*) Voorbereiding en uitvoering van de audit.
(*) Aan het einde van de audit ontvangt u het auditrapport met de auditresultaten en de verbetergebieden.

Waarom DNV?

  • Wereldwijde dienstverlener in kwaliteitsborging: certificatie-audits, assessments, audits van de toeleveringsketen, maatschappelijke/ethische audits en opleidingen.
  • DNV beschikt over lokaal gekwalificeerde auditoren en daardoor over kennis van de plaatselijke arbeidswetten en -richtlijnen.
  • Prestaties waarborgen: zorgen voor duurzame prestaties en het vertrouwen van de stakeholders in de volledige toeleveringsketen.
  • Next Generation Risk Based Certification: onze unieke auditmethodiek, gericht op duurzame prestaties en het beperken van uw risico’s.
  • Auditteams blijven een aantal jaren met uw organisatie verbonden.
  • Toegewijd aan innovatie: ontwikkeling van op maat gemaakte assessmentprogramma’s, eAdvantage (beveiligd klantenportaal waar u 24/7 al uw auditgegevens kunt raadplegen) en Lumina (benchmarkingtool om de algehele prestaties van uw managementsysteem te meten).
  • Focus op food & beverage, retail en gezondheidszorg.
  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.

Terug navigeren naar

 

Certificering van managementsystemen

 

De nieuwe ISO normen

 

Training

 

Homepage DNV - Business Assurance