Skip to content

De maak- en procesindustrie versnelt naar CO2-neutraliteit

Download een kopie

Besluitvormers in de productie- en procesindustrie moeten veilige, duurzame decarbonisatietrajecten creëren en implementeren om hun bedrijf voor de lange termijn toekomstbestendig te maken. Veranderende regelgeving, maatschappelijke druk en financiële uitdagingen kunnen een vlotte vooruitgang versnellen, maar ook belemmeren. Nu energieprijs, -beschikbaarheid en vooruitzicht ongrijpbaar lijken te zijn, is een net zero strategie en implementatieplan meer dan ooit een houvast voor elk bedrijf dat goed onderbouwde keuzes wil of moet maken.

Om de decarbonisatieambities met succes te verwezenlijken, is het belangrijk om demonstratieprojecten te verkennen, voor te bereiden en met succes uit te voeren. Ook moeten de prestaties met betrekking tot de emissiereductiedoelstellingen voortdurend worden bewaakt, zodat aan de rapportage-eisen kan worden voldaan.

Om je op weg te helpen in deze complexe transitie en om kritische besluitvorming en actie op het gebied van decarbonisatie te ondersteunen, heeft DNV een routekaart naar CO2 neutraliteit in de maak- en procesindustrie opgesteld. Het bevat modules voor het structureren, begeleiden, implementeren en bewaken van decarbonisatietrajecten, inclusief praktijkvoorbeelden van bedrijven uit de industrie om inspiratie op te doen. Download hier uw gratis exemplaar (in het Engels).