Skip to content

DNV neemt Nixu over om de samenleving te beschermen tegen toenemende cybersecurity risico's

Gezamenlijk zullen DNV en Nixu uitdagende IT-omgevingen en industriële infrastructuren beveiligen en ervoor zorgen dat bedrijven in meerdere sectoren hun bedrijfsvoering kunnen waarborgen - van bedrijven in de energie- en maritieme sector tot telecommunicatie en financiële dienstverlening.

  • DNV neemt na een openbaar overnamebod meer dan 93% van de aandelen in cybersecurity dienstverlener Nixu over
  • DNV zal alle resterende Nixu-aandelen verwerven voordat de notering van Nixu aan de Nasdaq Helsinki Stock Exchange wordt geschrapt. De waarde van de transactie bedraagt 98 miljoen euro
  • De bestaande cybersecurity activiteiten van DNV worden gecombineerd met Nixu na de schrapping van de notering
  • Een team van 500 experts zal uitdagende IT- en industriële besturingssystemen beveiligen en ervoor zorgen dat bedrijven in meerdere sectoren hun bedrijfsvoering kunnen waarborgen
  • Teemu Salmi, CEO van Nixu, zal het gecombineerde bedrijf leiden.

Oslo, 20 juni 2023: DNV, internationale dienstverlener op het gebied van risicobeheersing en kwaliteitszorg, zal het in Helsinki gevestigde cybersecurity bedrijf Nixu volledig overnemen na een openbaar overnamebod waardoor DNV meer dan 93% van de aandelen van Nixu in handen kreeg. DNV gaat zijn cybersecurity activiteiten combineren met Nixu, na een proces om de resterende aandelen in Nixu te verwerven en het bedrijf van de Nasdaq Helsinki Stock Exchange te schrappen. Door de overname van 98 miljoen euro ontstaat een van Europa's snelst groeiende dienstverleners op het gebied van cybersecurity.

Gezamenlijk zullen DNV en Nixu uitdagende IT-omgevingen en industriële infrastructuren beveiligen en ervoor zorgen dat bedrijven in meerdere sectoren hun bedrijfsvoering kunnen waarborgen - van bedrijven in de energie- en maritieme sector tot telecommunicatie en financiële dienstverlening. Een gecombineerd team van meer dan 500 cybersecurity experts zal een toonaangevend portfolio van advies en professionele diensten bieden om opkomende cyberrisico's te beheersen. De twee bedrijven combineren ook hun cybersecurity certificeringsactiviteiten.

Remi Eriksen, Group President en CEO, DNV

"In deze tijd van transformaties is het vervullen van ons doel om levens, eigendommen en het milieu te beschermen niet langer beperkt tot het beheersen van risico's voor fysieke systemen - het moet nu ook betrekking hebben op de vele gedistribueerde en onderling verbonden cyber-fysieke systemen. Door onze krachten te bundelen met Nixu zullen we van de digitale wereld een veiligere plek maken met een nog grotere impact dan beide bedrijven alleen zouden kunnen bereiken. Samen geven we de toekomst vorm door middel van cybersecurity, waardoor meer dan 100.000 klanten, hun systemen en toeleveringsketens de opkomende risico's kunnen beheersen," aldus Remi Eriksen, Group President en CEO, DNV.

Teemu Salmi, CEO van Nixu, zal leiding geven aan de gecombineerde cyber security dienstverlening, waarbij experts van DNV, Nixu en Applied Risk - een industriële cyber security specialist die in 2021 door DNV werd overgenomen - worden samengebracht in één bedrijf. Het gecombineerde bedrijf zal in heel Europa opereren vanuit hubs in Nederland, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland en Roemenië, met focus op snelle organische groei en verdere strategische overnames en partnerschappen wereldwijd.

Teemu Salmi, CEO van Nixu

"Dit is een spannende tijd. Met meer dan 500 cybersecurity professionals met expertise in verschillende disciplines creëren we een toonaangevend Europees bedrijf voor cybersecurity activiteiten. We hebben de schaalgrootte om onze klanten nog meer waarde te bieden en een uitzonderlijke werkplek te zijn voor cybersecurity professionals. DNV en Nixu zullen niet alleen hun krachten bundelen, we zullen ook samenwerken met onze klanten en de cyber security gemeenschap in het algemeen om innovatie en ‘best practices’ in de sector te stimuleren, om zo de bedrijfsvoering van bedrijven te waarborgen en de samenleving te beschermen," aldus Teemu Salmi, CEO van Nixu.

DNV is een biedingstermijn gestart en nodigt houders van resterende aandelen in Nixu uit om hun aandelen uiterlijk op 26 juni 2023 om 16.00 uur EET aan te bieden. DNV heeft het proces in gang gezet om alle resterende minderheidsaandelen in Nixu te verwerven in overeenstemming met de Finse vennootschapswet, alvorens een aanvraag in te dienen om Nixu van de Nasdaq Helsinki Stock Exchange te halen.

Foto

 

Download hier foto’s