Boost My Audit tool: focus uw audits op wat er het meest toe doet

DNV gaat verder dan naleving en biedt een webtool om een hoogwaardig managementsysteem te ontwikkelen.

Organisaties besteden steeds meer aandacht aan het prioriteren van risico’s om disrupties en problemen voor te kunnen zijn. Met DNV’s webtool Boost My Audit kunnen organisaties zich concentreren op de managementsysteemonderdelen die voor hun specifieke activiteiten en bedrijfstak het belangrijkst zijn. De tool biedt uitgebreide checklists om de interne auditprocessen te begeleiden en bedrijven te helpen bij de voorbereiding op de externe audits.

“Boost My Audit biedt meer dan 200 aandachtsgebieden, om er zeker van te zijn dat overal aan is gedacht. Alle belangrijke risico’s en pijnpunten voor bedrijven komen aan bod, ook zeer actuele onderwerpen. Een goed beheerd managementsysteem kan daardoor extra waarde voor de organisatie genereren”, zegt Mauro Crippa, Market Intelligence Manager bij Business Assurance.

DNV vraagt klanten om voorafgaand aan een audit aandachtsgebieden aan te wijzen. Dat maakt deel uit van de Risk Based Certification-methode die bij de meeste audits van managementsystemen toegepast wordt. Tijdens de audit beoordelen we zowel de naleving van de gekozen norm als de prestaties van het managementsysteem in het aandachtsgebied. De vele verschillende aandachtsgebieden van Boost My Audit weerspiegelen daardoor de aandachtsgebieden die de klanten het vaakst kiezen, waar de meeste afwijkingen voorkomen en waar de auditors van DNV belang aan hechten. De bijbehorende checklists zijn ontwikkeld door materiedeskundigen van DNV en volgen de Plan-Do-Check-Act-aanpak.

“Een managementsysteem is een essentieel middel om verbetering te realiseren en bedrijfsdoelstellingen te halen. Met Boost My Audit kunnen organisaties gebieden identificeren die er het meest toe doen en zich daarop concentreren om meer waarde uit hun managementsysteem te halen”, besluit Mauro Crippa.

Bent u klant van DNV en wilt u toegang tot de tool?

1. Log in op het DNV klantenportaal Veracity (heeft u geen account? Maak deze dan eerst aan).  

2. Na het inloggen klikt u op 'My Services'.  

3. Klik op 'add service'.  

4. Zoek via de zoekfunctie op 'Boost my audit'. 

5. Klik de service aan en klik op 'Free Access'.  

6. De service is toegevoegd en vanaf dit moment toegankelijk via 'My Services'.