Wat is BRCGS?

Wat is BRCGS?

BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In de standaard worden de hygiëne en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct aan de Retailsector leveren beschreven. Hierbij kunt u ook denken aan verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.  

De BRC-standaard werd voor het eerst in 1998 gepubliceerd en is opgericht door een aantal supermarktketens om de kwaliteit van hun producten te waarborgen. 

 

De nieuwste BRCGS Global Standard Food Safety versie 9 is op 1 augustus 2022 gepubliceerd. Vanaf 1 februari 2023 wordt tegen deze norm getoetst. 

 

Download de Verschillenmatrix BRCGS, IFS, FSSC 22000.

Om u op weg te helpen naar uw keuze tussen BRCGS, IFS of FSSC 22000, hebben de auditoren van DNV een verschillenmatrix gemaakt. Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze GFSI-erkende foodnormen? Download de verschillenmatrix hier. 

Verschillenmatrix - image


Meer informatie?


Klik hier om terug te gaan naar BRCGS certificering. 

  Download de Verschillenmatrix BRC, IFS, FSSC 22000

Download de Verschillenmatrix BRC, IFS, FSSC 22000

Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze GFSI-erkende foodnormen? Download de whitepaper hier

  Transitie naar BRC Global Standard voor Food Safety, issue 9

Transitie naar BRC Global Standard voor Food Safety, issue 9

Issue 9 van de BRCGS Food Safety standaard werd gepubliceerd in augustus 2022. Certificering volgens de nieuwe versie van de norm begint op 1 februari 2023. Lees hier meer over de wijzigingen.

 

FSSC 22000 Certificering

Het certificatieschema voor de gehele voedingsmiddelenindustrie.

 

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

 

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Training

Volg een training en vergroot uw kennis over de norm! Klik hier voor het gehele aanbod.