Skip to content

IJsselland Ziekenhuis behaalt certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg

IJsselland Ziekenhuis heeft onlangs het NEN 7510 certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg behaald!

De afgelopen jaren is het IJsselland Ziekenhuis bewust bezig met het verbeteren van de informatiebeveiliging. Zij hebben hier nu een officieel certificaat voor gehaald: het NEN 7510 certificaat voor informatiebeveiliging in de zorg.

Het NEN 7510 certificaat

Maar wat betekent dit concreet? Dit betekent dat het IJsselland Ziekenhuis aantoonbaar zorgvuldig met informatie omgaat en hierin continu verbetert. Alle medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis moeten hun steentje bijdragen aan het beschermen van patiëntgegevens en andere gevoelige gegevens. Hierop worden de mensen voortdurend getraind, en hierbij worden ze technisch ondersteund. Als ziekenhuis verlenen we onze zorg wanneer mogelijk steeds meer digitaal, dit biedt veel voordelen voor zowel de patiënt als onze zorgprofessionals. Het is heel belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt, de NEN certificering onderstreept dit.   

Een mooi voorbeeld

Tot nu toe hebben vooral academische-, topklinische ziekenhuizen en ICT-organisaties dit certificaat gehaald. Het IJsselland Ziekenhuis is een van de eerste regionale ziekenhuizen met dit certificaat en daarmee een mooi voorbeeld voor andere soortgelijke organisaties.

Klantcase ijsselland ziekenhuis

Hard gewerkt

‘We zijn heel trots op het behaalde resultaat, waaraan hard is gewerkt. Door het behalen van dit certificaat tonen we aan dat we voldoen aan de voor zorginstellingen wettelijke verplichte NEN 7510-norm. Dit betekent dat uw gegevens bij ons zo goed mogelijk in veilige handen zijn, dat vinden we heel belangrijk', zegt Albert van Wijk, bestuurder IJsselland Ziekenhuis.

Wilt u meer informatie over de NEN 7510?

  • Ter voorbereiding op NEN 7510 certificering kunt u de whitepaper 'Wat houdt NEN 7510 in?' lezen
  • Lees hier meer over de certificering tegen de NEN 7510
 

Waarom DNV?

Ervaar DNV's unieke auditaanpak: Risk Based Certification

 

Whitepapers downloaden

Meer tips over normen? Download de whitepapers

 

Trainingsaanbod

Bekijk ons trainingsaanbod.

 

Nieuwsbrief

Ontvangt u de DNV nieuwsbrief al? Schrijf u nu in!