Power and renewables

9,3 MWp zonnepark op voormalige stortplaats

Zonnepark financieel rond na technische due diligence DNV

Neem contact op:

Jasper Lemmens
Jasper Lemmens

Global practice lead floating solar

Contact

Klant
Avri Solar B.V. Geldermalsen

Afvalverwerkingsbedrijf Avri heeft op een van haar voormalige stortplaatsen een zonnepark ontwikkeld. In opdracht van de financiers van het project (Triodos Bank en Innovatie- en Energiefonds Gelderland) heeft DNV een onafhankelijke technische due diligence op het project uitgevoerd.

Uitdaging
Het plaatsen van een zonnestroomsysteem op een voormalige stortplaats brengt verschillende typische risico’s met zich mee. Er mag maar tot een bepaalde diepgang gegraven worden en er kunnen lokale zettingen optreden.

Aanpak
DNV is al in de ontwikkelingsfase betrokken bij het project om sturing te kunnen geven zodat de technische keuring van het PV-systeem zonder grote verrassingen gedaan kon worden. De technische due diligence bestond uit een beoordeling van algemene onderwerpen die standaard bekeken worden en extra nadruk is gelegd op de risico’s en genomen maatregelen voor de verzakkingen en constructie. DNV is ook betrokken in de constructiefase en zal namens de financiers de voorlopige , tussentijdse en definitieve oplevering controleren.

Klantwaarde
DNV voorziet de financiers van technisch advies zodat de technische aspecten van het zonnestroomproject verwerkt kunnen worden in de projectfinanciering. Onderdelen van dit advies zijn een schatting van de energieproducie, beoordeling van contracten en overeenkomsten en een controle van de technologie, systeemontwerp en het financieel model. Bij definitieve acceptatie van het systeem is er voldoende vertrouwen bij de investeerders om het project voor lage duur in hun portfolio te houden.


foto: IB Vogt

Neem contact op:

Jasper Lemmens
Jasper Lemmens

Global practice lead floating solar

Contact