De overgang van FSSC 22000 naar versie 5

Het certificatieschema voor voedselveiligheidssystemen

Begin met de voorbereidingen voor de overgang van FSSC 22000 versie 4.1 naar FSSC 22000 versie 5. Wij kunnen u ondersteunen bij elke stap richting de nieuwe versie.

Woman picking apples in grocery store

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen voor een transitie-audit?

Offerte aanvragen

De laatste versie van FSSC 22000 werd op 27 mei 2019 uitgebracht. Versie 5 is een herziene versie van FSSC 22000 versie 4.1 die officieel gelanceerd is in juli 2017. De belangrijkste redenen voor wijzigingen in de nieuwe versie van FSSC 22000 versie 5 zijn:

 • Publicatie van de nieuwe ISO 22000:2018-norm
 • Opname van het bestuur van belanghebbenden in de lijst van besluiten
 • Naleving van de GFSI-vereisten
 • Voortdurend verbeteringsproces

Audits op de oude versie FSSC 22000 versie 4.1 zijn slechts toegestaan tot 31 december 2019 en alle uitgegeven FSSC 22000 certificaten versie 4.1 worden ongeldig verklaard met ingang van 29 juni 2021. Tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020 worden er upgrades van de FSSC 22000 versie 5-regeling uitgevoerd.


Download nu de whitepaper 'FSSC 22000 versie 5 de belangrijkste wijzigingen'

Wilt u alle wijzigingen tussen FSSC 22000 versie 4.1 en 5 in één overzicht terugzien?  Download dan de whitepaper FSSC 22000 versie 5 de belangrijkste wijzigingen

Download whitepapers 216x36  


Aan de slag met FSSC versie 5

Wij raden u aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met de voorbereiding van de overgang en de nodige wijzigingen in uw managementsysteem goed te plannen. De aanbevolen stappen voor de overgang zijn:

 • Leer de inhoud en eisen van FSSC 22000 versie 5 kennen. Als u al gecertificeerd bent voor FSSC 22000 versie 4.1 moet u zich concentreren op de wijzigingen in de vereisten.
 • Zorg ervoor dat het personeel in uw organisatie is opgeleid en dat zij de eisen en belangrijkste veranderingen begrijpen.
 • Stel vast welke tekortkomingen verholpen moeten worden om aan de nieuwe eisen te voldoen en stel een uitvoeringsplan op. Implementeer acties en werk uw managementsysteem bij om aan de nieuwe eisen te voldoen.
 • Evalueer de effectiviteit van de implementatie door middel van interne audits en bepaal verdere acties waar nodig.

Onze auditoren zijn goed voorbereid en hebben een volledig overzicht van de wijzigingen om de overgang van FSSC 22000 versie 4.1 naar versie 5 te maken. Wij kunnen u in alle fasen van de transitie ondersteunen, zodat u zich kunt voorbereiden, beoordelen in welke mate u klaar bent voor de transitie en deze efficiënt kunt voltooien.

Kies het transitiepakket dat past bij uw behoeften

DNV GL kan u begeleiden met de voorbereidingen voor de overgang naar de nieuwe standaard. Omdat verschillende bedrijven verschillende niveaus van ondersteuning nodig hebben bij de overgang, hebben we drie transitiespakketten voor u voorbereid die u kunnen ondersteunen tijdens uw transitie. Deze transitiepakketten omvatten alles, van basisbewustmakingssessies en -materiaal tot zelfevaluaties en migratie-audits, afhankelijk van uw behoefte.

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen voor een transitie-audit?

Offerte aanvragen

Bovenstaande pakketten bevatten verschillende diensten ter ondersteuning van uw transitieproces en omvatten:

 • Seminars, webinars, e-learning, zelfbeoordelingschecklists, etc. waar u doorgaans meer te weten komt over de standaard en waar u een basisoverzicht krijgt van de inhoud en de belangrijkste wijzigingen.
 • Begeleide trainingen, in-company of openbaar. Het doel van deze trainingen is om gedetailleerd inzicht te geven in de inhoud en veranderingen en in de benodigde stappen voor de transitie. Dit zijn modulaire cursussen waar de mate van detail kan worden afgestemd op uw behoeften.
 • Gap assessment (workshops) waarbij we uw managementsysteem beoordelen op de eisen van de nieuwe standaard en de tekortkomingen identificeren die moeten worden aangepakt. Dit zal een waardevolle bijdrage leveren aan uw proces om aan de nieuwe standaard te voldoen. De mate van detail van een dergelijke beoordeling kan worden aangepast aan uw behoeften.
 • Transitieaudits en benchmarking tools.