English below.
DNV heeft een Leergang FSSC ontwikkeld. Deze leergang bestaat uit 4 modules. De modules zijn allemaal te volgen, maar ook afzonderlijk van elkaar. Door het volgen van het totale leerprogramma zal u uw vaardigheden en kennis van alle onderwerpen die verband houden met een FSSC voedselveiligheidsmanagementsysteem ontwikkelen. Dit leerprogramma zal u op een interactieve manier begeleiden in de details van de onderwerpen risicobeoordeling, basisvoorwaardenprogramma, managementsysteem en fooddefense en voedselfraude. Na het volgen van de afzonderlijke modules of het totale leerprogramma bent u in staat om de onderwerpen van een voedselveiligheidsmanagementsysteem beter te begrijpen ter ondersteuning van uw organisatie.
Module 1. Risicobeoordeling / HACCP
U leert meer over het doel van een risicobeoordeling voor de voedselveiligheid en de basisprincipes van HACCP met betrekking tot de basismethodologie om veilige productieprocessen te plannen die geschikt zijn voor elk bedrijf zonder onnodige bureaucratie. Alle stappen voor het opzetten van een risicobeoordeling voor de voedselveiligheid worden besproken, van het opzetten van een HACCP-team, stroomschema's, gevaren voor de voedselveiligheid, CCP's en controlemaatregelen.Module 2. Basisvoorwaardenprogramma
Inzicht in het programma met betrekking tot voedselproductie en goede hygiënepraktijken, waaronder bijvoorbeeld apparatuur, gebouwen, onderhoudsprogramma's en programma's voor ongediertebestrijding, reiniging en personeelshygiëne. Details zullen worden gegeven met betrekking tot het creëren en onderhouden van een goede hygiënische werkomgeving.Module 3. Beheersysteem voor de voedselveiligheid
In deze module ligt de nadruk op de controle van de interactie tussen de elementen van het systeem, waardoor de efficiëntie en de effectiviteit van het voedselveiligheidssysteem wordt gewaarborgd. Essentiële vereisten om een effectief beheersysteem voor de voedselveiligheid te garanderen, zoals leiderschap en engagement van het management, voortdurende verbetering, verificatie, belanghebbenden zijn opgenomen.Module 4. Fooddefense en voedselfraude
Voedselverdediging en -fraude zijn zaken die nodig zijn voor een beheersysteem voor de voedselveiligheid. Deze module zal zich richten op de risicobeoordelingen, de controlemaatregelen en het preventieplan met betrekking tot voedselfraude en voedselverdediging.
Indien u belangstelling hebt voor het volgen van 1 of meerdere modules, verzoeken wij u onderstaand formulier in te vullen. In het opmerkingenveld graag aangeven welke module(s) u wilt volgen. Zodra er voldoende belangstelling is voor deze Leergang nemen wij contact met u op om data en locatie met u af te stemmen.
English translation
Following the total learning program will develop your skills and knowledge of all the subjects which are related to a food safety management system. This learning program will guide you in an interactive way into the details of the subjects Risk Assessment, Prerequisite program, Management system and Food defense and food fraud, led by a qualified and experience food trainer. After following the separate modules or the total learning program you are able to understand in a better way the subjects of a food safety management system in supporting your organization.