Other sectors

VCO certificering

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: tips & trends veiligheid

De Veiligheids Checklist Opdrachtgevers (VCO) is in het leven geroepen om bij te dragen tot een optimale veiligheid bij de uitvoering van werk door (VCA gecertificeerde) aannemers.

Wat is VCO certificering?

VCO is er voor opdrachtgevers die werken met VCA-gecertificeerde bedrijven en die de juiste voorwaarden willen scheppen om deze tot optimale VGM-prestaties te kunnen laten komen. De VCO stelt eisen en geeft invulling aan het leiderschap van de opdrachtgever. Op die manier kan effectief worden samengewerkt met de aannemer.

Aannemers kunnen al langer het veiligheidssysteem controleren middels de VCA , nu is het de beurt aan hun opdrachtgevers. Zij zijn het immers die de randvoorwaarden scheppen en die eindverantwoordelijkheid dragen.

Offerte button hoeken - image  

VCO Certificering voor aannemers

De Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) beheert de beide checklists VCO en VCA. Zij contracteerde DNV als een van de drie certificeringsinstellingen voor de VCO certificering. Er zijn overeenkomsten tussen de VCO en VCA, maar VCA is voor opdrachtgevers minder interessant. VCA is werkplek georiënteerd. U wilt beheersing van A tot Z, het gehele project van tekentafel tot oplevering en onderhoud. De VCO is gericht op het scheppen van de juiste voorwaarden voor veiligheid én op de communicatie daar omheen. Door de VCO kunt u beter anticiperen op bijvoorbeeld de risico’s van ongevallen, brand en milieuschade tijdens de ontwerpfase, de feitelijke bouw én de nazorg. Het verhaal is nu compleet: de opdrachtgever met VCO en de aannemer met VCA. Zie ook de Veiligheids Checklist Aannemers (VCA) en de Veiligheids Checklist Uitzend- en Detacheringsbureaus (VCU).

De volgende stappen naar VCO certificering? 

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen Whitepaper: tips & trends veiligheid

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: