Other sectors

Rigging & Slinging

Rigging and Slinging

Neem contact op:

Persoonscertificatie

Persoonscertificatie

Bel ons op: 010 - 2922810.

DNV heeft een certificatietraject voor Riggers en Slingers ontwikkeld. Het schema Rigging & Slinging is specifiek bedoeld voor operationeel personeel aan boord van kraanschepen en olie- en gasplatforms die betrokken zijn bij hijsactiviteiten.

Het gaat om de aantoonbare vakbekwaamheid inzake rigging, slinging, mooring en socketing werkzaamheden. Dit komt de veiligheid en de efficientie van de werkzaamheden aan boord ten goede. 

Veiligheid en efficiëntie zijn van groot belang bij het veilig verplaatsen van lasten op een offshore-platform. Voor medewerkers die de kraanmachinist assisteren bij het verplaatsen van lasten is het belangrijk dat zij beseffen welke gevaren er zijn en hoe daarmee om te gaan. Het veilig aanslaan van lasten, goede persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en een goede communicatie met de kraanmachinist vormen hier een belangrijk onderdeel van. De certificaathouder heeft aantoonbare kennis en vaardigheden opgedaan met betrekking tot het veilig en verantwoord aanslaan van lasten, het gebruik van PBM’s en de juiste hulpmiddelen en het inschatten van de risico’s.

De examenorganisaties die de examens afnemen volgens de norm ISO17024 voor Rigging en Slinging zijn:

  • Koninklijke PBNA B.V., H.A. Lorentzstraat 1A, 3331 EE Zwijndrecht, contactpersoon: Mevr. T. Pama, tel. 078 62 53 889, tpama@pbna.com
  • Pontifex, Bijdorpplein 9-11, 2992 LB Barendrecht, tel. 085-4871570, examen@pcexamen.nl

Neem contact op:

Persoonscertificatie

Persoonscertificatie

Bel ons op: 010 - 2922810.

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: