Skip to content

Compliance rating tool

Certificatienormen zoals ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001 zorgen voor meer structuur in de aanpak hiervan. Om uw prestaties op dit gebied zichtbaar te maken introduceert DNV een geavanceerd meetinstrument: de Compliance Rating Tool.

Meten is weten!
Het Compliance Rating Tool (CRT) is speciaal door DNV ontwikkeld om de prestaties van uw KAM (HSEQ) Managementsysteem te meten en daardoor zichtbaar te maken. Het instrument kan zowel ‘stand alone’ als tijdens en aanvullend op certificatie-audits voor ISO 9001, ISO 14001 of ISO 45001 (of elke combinatie hiervan) gebruikt worden.

Wat is de Compliance Rating Tool?
Het CRT instrument is opgebouwd uit elementen (beleid, aansturing, ondersteuning) die op hun beurt weer in kleinere bouwstenen (subelementen) onderverdeeld zijn. En die subelementen bestaan dan weer uit vragen/eisen waaraan een score gekoppeld is. Dit laat toe om per onderdeel van de verschillende standaarden die in het tool verwerkt zijn (met name ISO 9001 / ISO 14001 / OHSAS 18001) de prestaties van de organisatie m.b.t. het voldoen aan de eisen (compliance) te meten.

Een CRT score van 100% is mogelijk maar in praktijk zeker niet gebruikelijk. Tijdens audits worden immers altijd wel verbeterpunten vastgesteld. De kracht van het CRT instrument bestaat er echter in dat de gemeten ‘gescoorde’ prestaties samengevat worden in een ‘grafisch score-profiel’ van het KAM managementsysteem van de organisatie. Deze status-bepaling laat natuurlijk ook toe om voortgang te meten of middels benchmarking de sterke en zwakke punten van uw managementsysteem zichtbaar te maken.

Waarom gebruik maken van de CRT aanpak?
De aanpak geeft inzicht en helpt u vragen te beantwoorden zoals:

  • Mijn KAM managementsysteem is geïmplementeerd, maar hoe kan ik nu de mate van ‘voldoen aan de eisen’ vaststellen?
  • Wat zijn de sterke en zwakke punten van mijn KAM managementsysteem?
  • Zijn de verschillende onderdelen van mijn KAM managementsysteem evenwaardig of blijf ik op een van deze gebieden achter?
  • Hoe kan ik mijn KAM prestaties benchmarken en dit zowel binnen als over de verschillende vestigingen van mijn organisatie?
  • Hoe kan ik continue verbetering van mijn managementsysteem aantoonbaar maken en waar hangt het ‘plukrijpe fruit’ om verbetering te realiseren?


Resultaten
De tool presenteert de resultaten van de Risk Based Certification audits in een grafisch formaat. De scores van de algemene en individuele prestaties voor alle aspecten van elk beheer systeem standaard. Met zijn gestructureerde, alomvattende en bewezen aanpak, biedt de Compliance Rating Tool u inzicht in de mate van naleving van uw bedrijf op het gebied van kwaliteit, milieu of arbo en veiligheid, of een combinatie hiervan.

Waarom heeft DNV het Compliance Rating Tool ontwikkeld?
Hoge mate van concurrentie, steeds verdergaande eisen van klanten en toenemende complexiteit van processen vragen om een betrouwbaar systeem voor het meten en demonstreren van managementsysteem prestaties. Daarom heeft DNV deze aanpak ontwikkeld voor het meten van de prestaties van een al dan niet geïntegreerd KAM management systeem. Het instrument helpt om de huidige status van uw systeem te visualiseren. En dat laat dan weer toe om veel gerichter vast te stellen waar binnen uw KAM-systeem nog verbetering te behalen valt.

Direct aan de slag met de Compliance Rating Tool?

  Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Vrijblijvend en snel een offerte ontvangen?

  Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in en ontvang de nieuwsbrief.

 

Waarom DNV?

Kies de juiste certificerende instelling.

 

Unieke auditmethode

Risk Based Certification.

 

Training

Bekijk het volledige trainingsaanbod.

 

Whitepapers

Klik hier voor een overzicht van al onze whitepapers.