Other sectors

Certificering ASC (Aquaculture Stewardship Council)

Aquaculture Stewardship Councils standards for responsibly farmed seafood

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

​De Aquaculture Stewardship Council-normen voor verantwoord gekweekte vis.

ASC certificering

Door het toepassen van de normen van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor verantwoord gekweekte vis kunt u naar uw klanten aantonen dat uw vis op een duurzame en verantwoorde wijze is gekweekt. Wanneer u gecertificeerd bent volgens de ASC-normen, mag u het ASC-keurmerk op uw producten vermelden.

ASC keurmerk

De aquacultuur kenmerkt zich als een internationale en veelzijdige sector. Deze sector kent ook een aantal gemeenschappelijke uitdagingen, waaronder het adequaat beheersen van de mogelijke gevolgen van bedrijfsactiviteiten voor lokale omgevingen en gemeenschappen. Door middel van het ASC-keurmerk op hun producten kunnen bedrijven communiceren dat zij verantwoorde werkwijzen hanteren.

ASC normen

De ASC heeft de normen voor verantwoord gekweekte vis ontwikkeld op basis van een achttal gespreksrondes, beter bekend als de ‘Aquaculture Dialogues’. Het initiatief tot deze gespreksrondes werd genomen door het Wereld Natuur Fonds (WNF), dat ook verantwoordelijk was voor de coördinatie. De normen richten zich op de specifieke uitdagingen die verbonden zijn aan het kweken van een twaalftal verschillende vissoorten.

Over de ASC

De Aquaculture Stewardship Council is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. De ASC werd in 2009 opgericht door het WNF en het Initiatief Duurzame Handel (IDH) met als doel de internationale normen voor verantwoorde aquacultuur te ontwikkelen en te beheren.

Offerte ASC Visserij- certificering

 Offerte button hoeken - image

Aan de slag met ASC certificering?

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: