Other sectors

BRC certificering (BRC Food)

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen Download de verschillenmatrix

De BRC wereldwijde standaard voor voedselveiligheid biedt productveiligheid, integriteit, rechtsgeldigheid en kwaliteit. Als voedselproducent is de BRC standaard bijna onmisbaar. Zo wordt de BRC-standaard in Nederland door grote retailers nadrukkelijk geëist.

Wat is BRC certificering?

BRCGS voorheen BRC, staat voor British Retail Consortium Global Standards. De BRC-standaard voor voedselveiligheid bepaalt aan welke eisen organisaties die levensmiddelen produceren moeten voldoen omtrent voedselveiligheid en kwaliteit. Lees hier meer over BRC-food. 

Voordelen van BRC certificering door DNV: 

  • Onze auditoren zijn geregistreerd bij de BRC-organisatie en alle DNV-auditoren hebben langjarige praktische werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie;
  • DNV is geaccrediteerd, de BRC-certificaten worden daarom door alle bij BRC aangesloten supermarkten geaccepteerd; 
  • Wij kunnen de BRC certificatie-audits in combinatie uitvoeren met onder andere ISO 9001, ISO 22000, HACCP en IFS-audits; 
  • In Nederland alleen al heeft DNV meer dan 290 BRC- en 100 BRC-IoP certificaten uitgereikt;
  • DNV is een van de meest vooraanstaande certificeerders in de voedingsmiddelenindustrie in Nederland;
  • U kunt voorafgaand aan de certificatie-audit een proefaudit laten uitvoeren. Een proefaudit is een voorbeoordeling van uw managementsysteem. 

Download de whitepaper 'de Verschillenmatrix'.

Om u op weg te helpen naar de keuze tussen BRC, IFS of FSSC 22000, hebben de auditoren van DNV een verschillenmatrix gemaakt. Wilt u meer weten over de verschillen tussen deze GFSI-erkende foodnormen? Download de verschillenmatrix hier.

 Verschillenmatrix - image

ISO 22000 & FSSC 22000 certificering

De voedingsindustrie wacht al jaren op de uniformsering van de audits door grotere klanten. Britse, Nederlandse, Belgische, Franse, Duitse retailers en andere afnemers hebben elk hun manier en hun ‘kwaliteits-en hygiënegids’ om de leverancier te beoordelen. Gevolg: Veel inspecties bij steeds dezelfde producenten, geen eenduidige standaard waartegen getoetst werd en daardoor hoge kosten voor iedereen. Het werd hoog tijd om het aantal audits per bedrijf te reduceren, de auditoren op elkaar af te stemmen en een duidelijk, uniform eisenpakket op te leggen aan de fabrikant, waar ook ter wereld gevestigd. Daarom zijn de ISO 22000 en FSSC 22000 ontwikkeld. 

Vraag hier een vrijblijvende offerte op voor BRC certificering. 

 Offerte button hoeken - image

BRC-IOP certificering

De BRC-IOP certificering is gericht op het hygiënisch produceren van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingssector.

Hoe kunt u uw organisatie voor bereiden op BRC certificering? 

Neem contact op:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel of mail ons gerust.

Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen Download de verschillenmatrix

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: