Other sectors

Arbeidsdeskundigen

Is your supply chain fit for the future? Survey from DNV GL

Neem contact op:

Persoonscertificatie

Persoonscertificatie

Bel ons op: 010 - 2922810.

Uw DNV pas aanvragen?

Pas aanvragen

Een arbeidsdeskundige is een persoon die in opdracht van derden zijn/haar arbeidsdeskundigheid inbrengt.

Sinds juli 2015 heeft DNV een licentie-overeenkomst met NEN, de beheerder van het schema Arbeidsdeskundigen, om deze beroepsgroep te certificeren. Naast arbeidsdeskundigen certificeert DNV onder andere ook loopbaanprofessionals en beroepscoaches. De werkwijze van DNV kenmerkt zich door snelheid, no nonsense en persoonlijke betrokkenheid. DNV is actief in meer dan 100 landen en daardoor is een DNV certificaat ook internationaal herkenbaar.
Een persoonscertificaat van DNV wordt bovendien in de markt gezien als betrouwbaar, herkenbaar en degelijk. Een door DNV gecertificeerde arbeidsdeskundige heeft dan ook een streepje voor en máákt dat verschil in de markt!

Certificeren

Certificering is waardevol en belangrijk. Als arbeidsdeskundige toont u er mee aan dat u vakman of vakvrouw bent en dat vakmanschap ook onderhoudt. Die professionaliteit is eerst en vooral belangrijk om uw klanten goed te kunnen helpen. Daarnaast zorgt certificering voor onderscheidend vermogen, de titel arbeidsdeskundige is immers niet beschermd. Certificering geeft opdrachtgevers en werkgevers houvast bij het kiezen van een goede arbeidsdeskundige. Zij halen een professional in huis, wiens kwaliteit onafhankelijk is aangetoond en geborgd door certificering.

Initiële certificatie

U kunt zich aanmelden voor initiële certificering als u de afgelopen twee jaar niet gecertificeerd bent geweest als arbeidsdeskundige. Wilt u initieel gecertificeerd worden, dan verzoeken wij u de volgende documenten naar DNV te sturen per e-mail naar arbeidsdeskundigen@dnvgl.com:

 1. Een eigen verklaring van verbondenheid aan de gedragscode (registratie nummer SRA)
 2. Diploma van een afgeronde HBO opleiding of hoger. Heeft u geen diploma, dan kunt u het HBO niveau aantoonbaar maken via een EVC portfolio
 3. Een recent (<=6 jaar) diploma van een erkende opleiding tot arbeidsdeskundige. Is uw diploma ouder dan kunt u uw actuele vakbekwaamheid aantonen door 16 PE punten te verzamelen (minimaal 2 per jaar) en 6 OT verslagen in te dienen van de laatste twee jaar
 4. Een verklaring werkervaring
 5. Een Verklaring Omtrent Gedrag (Het aanvraagformulier voor de VOG is te vinden in het certificeringsdossier op de website van de NVvA. Ieder lid kan daar bij, ook als u nog niet gecertificeerd bent. Na het invoerveld van de VOG staat een vraagteken, als u daarop klikt kunt u het formulier downloaden). De VOG mag niet ouder zijn dan een jaar na aanvraag.
 6. Certificatie-overeenkomst
 7. Verklaring niet gecertificeerd in de afgelopen 2 jaar

Indien uw dossier akkoord is, zal DNV u certificeren. Vervolgens zullen wij de NVvA informeren over uw certificaatnummer en de ingangsdatum van het certificaat.

De eisen met betrekking tot uw certificering en hercertificering staan in de Certificatieregeling Arbeidsdeskundige en het interpretatiedocument. Het interpretatiedocument is een toelichting en verduidelijking van het reglement certificering. Het is opgesteld door het College van Deskundigen om interpretatieverschillen te minimaliseren.

Kosten

De kosten voor certificering bedragen € 150 per jaar. Het certificaat is vier jaar geldig. U ontvangt jaarlijks van DNV een factuur. Een voorwaarde om gecertificeerd te worden en te blijven, is tijdige betaling. Optioneel kunt u ook een pasje aanvragen, dit stellen wij kostenloos ter beschikking. 

Hercertificatie 

De website www.arbeidsdeskundigen.nl bundelt alle kennis op arbeidsdeskundig gebied. Ieder NVvA-lid heeft er zijn of haar eigen profiel en kan dat zelf aanpassen en ook het eigen certificeringsdossier bijhouden. Om toegang te krijgen tot uw profiel en uw certificeringsdossier, kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanvragen op de website www.arbeidsdeskundigen.nl.

In uw certificeringsdossier kunt u alle verplichte documenten uploaden. Dit zijn:

 • Een eigen verklaring van verbondenheid aan de gedragscode (registratie nummer SRA)
 • Permanente Educatie activiteiten: afgelopen vier jaar totaal minimaal 32 punten met minimaal 2 punten in een jaar
 • Verslagen deelname OT (Onderlinge toetsing) groepen, afgelopen vier jaar minimaal 12 bijeenkomsten, minimaal 1 per jaar
 • Een verklaring werkervaring (afgelopen vier jaar minimaal gemiddeld 15 uur per week, hoogstens een jaar niet gewerkt mag)
  1. Verklaring werkgever met functiebeschrijving en omschrijving dienstverband of
  2. Verklaring opdrachtgevers of verklaring accountant (zie certificatieregeling voor details)
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (Het aanvraagformulier voor de VOG is te vinden in het certificeringsdossier op de website van de NVvA. Na het invoerveld van de VOG staat een vraagteken, als u daarop klikt kunt u het formulier downloaden). De VOG mag niet ouder zijn dan een jaar na aanvraag.
 • Certificatie-overeenkomst met DNV 

Voor overige (eigen keuze) inspanningen kunt u via de ECTS methodiek zoals beschreven in de ECTS users guide van de Europese Commissie de inspanning berekenen in uren. De ECTS user guide is te downloaden op onze website.

Wanneer alle benodigde informatie in het certificeringsdossier compleet is, kan de gebruiker met één druk op de knop het dossier indienen bij DNV. Zie voor een uitgebreide instructie voor her-certificatie het document “Hercertificatie vereisten voor Arbeidsdeskundigen".

Overstappen

U kunt te allen tijde overstappen naar DNV. 

 • Tussentijds als uw huidige certificaat nog geldig is door een kopie van uw Hobeon certificaat aan ons op te sturen, samen met een ingevulde en ondertekende Certificatie-overeenkomst. Uw contract met Hobeon kunt u dan opzeggen. Verder hoeft u niets te doen. U ontvangt van DNV een certificaat met dezelfde afloopdatum 
 • Bij hercertificatie kunt u zich aanmelden bij DNV en uw dossier inleveren. DNV toetst of u aan de vereisten voldoet en indien dat positief is, ontvangt u het DNV certificaat.

Neem contact op:

Persoonscertificatie

Persoonscertificatie

Bel ons op: 010 - 2922810.

Uw DNV pas aanvragen?

Pas aanvragen

Andere services die mogelijk ook interessant zijn voor u: