Power and renewables

De metaalsector versnelt naar CO2 neutraliteit: energietransitie in de praktijk

Voor basismetaal bedrijven en gieterijen waar dit van operatie tot aan de directiekamer economisch en technisch een uitdaging is. #hetkanwel #hoedan #inspiratie #decarbonizatie
Metaalsector versnelt naar CO2-neutraal

Datum: dindag 7 juni 2022
Plaats: Tata Steel Congrescentrum Dudokhuis
Tijd: vanaf 12:15 uur

Om de klimaatdoelstellingen te halen, moeten we constant nieuwe manieren verkennen om met anderen samen te werken en de beste ideeën en technologieën identificeren. Voor veel bedrijven, van operatie tot aan directiekamer, is de versnelde energietransitie een economische en technische uitdaging. Maar het kan wél. Praat mee met beslissers in de metaalsector en laat je inspireren over een CO2 neutrale toekomst. 

Op dinsdag 7 juni organiseren de onafhankelijke organisaties DNV en Metaal Nederland de netwerkbijeenkomst “De metaalsector versnelt naar CO2 neutraliteit; energietransitie in de praktijk”.  DNV brengt haar wereldwijde technische expertise nu naar de Nederlandse metaalsector. Deze exclusieve bijeenkomst is bestemd voor technische en economische besluitvormers van basismetaal bedrijven en gieterijen; om elkaar in klein gezelschap te ontmoeten en in vertrouwde omgeving de successen - maar ook de valkuilen - naar een CO2 neutrale toekomst met elkaar te delen en inspiratie op te doen. 

Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden delen we samen en met inbreng van verschillende experts deze middag onze kennis, ervaring en uitdagingen in decarbonisatie opties, elektrificatie en flexibilisering van de metaalindustrie. We starten met een netwerklunch en sluiten af met een rondleiding op het fabrieksterrein van Tata Steel.

Programma

12:15-13:00 Welkom & netwerklunch

13:00-16:00 Interactieve meeting

De wereldwijde energietransitie

  • Vooruitblik op en inzicht in de energietransitie volgens belangrijke spelers in de energiesector
  • Technologie & innovaties: Power-to-X, waterstof, CC(U)S en meer

Panel/ronde tafel gesprek: De metaalsector versnelt naar CO2 neutraliteit

  • Routekaart naar net zero: wat is er voor en na elektrificatie?
  • Innovaties en de energietransitie in de praktijk
  • De hoofdrol van waterstof

Panel/ronde tafel gesprek: Economische uitdagingen

  • Wat zijn de effecten en prognose van de energieprijs?
  • Welke energiekosten is de industrie bereid te betalen?
  • Wat zijn de kansen voor meer strategische energie autonomie?

Aansluitend rondleiding Tata Steel & afsluitende borrel

Aan deze netwerkbijeenkomst zijn voor deelnemers geen kosten verbonden. Wees er snel bij, want we houden het evenement bewust kleinschalig. Mocht je - na inschrijving - onverhoopt niet kunnen deelnemen, dan stellen wij het op prijs als je ons hiervan op de hoogte brengt.

We ontmoeten je graag op 7 juni.

Chris Goemans, Business Manager Decarbonisatie, DNV

Sekhar Lahiri, Directeur Metaal Nederland

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor de netwerkbijeenkomst

(optioneel) / (optional)
(optioneel) / (optional)

Please note that by subscribing to updates, newsletters and other regular email distributions, you must be opted in to receiving informational emails from DNV. By submitting this form, you agree to this and accept that you are opted in, and you understand that you can opt-out at any time using the links in the email you receive as well as visiting the email preference centre.