Other sectors

UWV zet ieder jaar verdere stappen

Het UWV heeft de MVO-Prestatieladder weer behaald!

DNV GL feliciteert het UWV met het opnieuw behalen van het MVO-Prestatieladder certificaat! Ieder jaar weer gaat DNV GL bij het UWV langs om hun MVO-beleid te toetsen. Het UWV heeft Lead auditor Michael van Alphen hier kort over geïnterviewd voor hun interne magazine. Is de MVO-Prestatieladder verplicht? En hoe wordt deze beoordeeld?

Hoe komt de beoordeling van de MVO-Prestatieladder tot stand?

De beoordeling komt tot stand op basis van de MVO Prestatieladder, legt Van Alphen uit. ‘De ladder kent 33 indicatoren op het gebied people, planet, profit, wat door UWV vertaald is als mens, milieu en maatschappij. UWV legt daarbij de nadruk op de inclusiviteit van het personeelsbestand en een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Aan de hand van tientallen interviews met UWV’ers – voornamelijk leidinggevenden – en rapporten beoordelen wij hoe UWV op de 33 indicatoren gepresteerd heeft.’

Is het voor organisaties verplicht om een MVO-certificaat te behalen?

‘Elke organisatie kan voor zichzelf de keuze maken om zich te laten certificeren of niet. Het certificaat toont vooral de motivatie van de organisatie aan. UWV wil ergens naartoe met zijn MVO-beleid en wil aan de hand van de certificering vaststellen hoe ze ervoor staan. Ik vind het mooi om te zien dat ze ieder jaar weer verdere stappen zetten. Daarnaast kun je met je certificaat ook aan de buitenwereld laten zien dat je met MVO bezig bent, en andere organisaties inspireren om er ook mee aan de slag te gaan.’

Ook dit jaar slaagde UWV weer met vlag en wimpel voor zijn MVO-examen. De organisatie heeft prestatieniveau 4 op de MVO Prestatieladder. Het hoogst haalbare is niveau 5, maar geen enkele organisatie heeft dat. Hoe goed UWV het doet in vergelijking met andere overheidsorganisaties is moeilijk te zeggen, zegt Van Alphen, omdat nog niet veel van hen zich hebben laten certificeren.

Bron: UWV Magazine


Wilt u ook aan de slag met  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)? 

DNV GL kan u hierbij helpen!

Wilt u zien welke organisaties u al zijn voorgegaan? Of wilt u weten wie er in het college van deskundige zitten? Kijk dan snel op www.mvoprestatieladder.nl.