Transformatordag 2018

Impressie Transformatordag 2018

Neem contact op:

Irene Heunks

Irene Heunks

Manager Energy Academy

De transformator is sinds haar uitvinding in de 19e eeuw een onmisbaar element in onze elektriciteitsvoorziening. Dankzij de transformator kunnen we elektrisch vermogen bij elke gewenste spanning en met een gering verlies transporteren. Omdat de manier waarop we energie opwekken en verbruiken sterk verandert, is ook de transformator voortdurend in ontwikkeling, en wordt ze veiliger, efficiënter, slimmer en duurzamer.

Welkom op de Transformatordag 2018Elk jaar organiseert het DNV GL kenniscentrum voor Transformatoren, CenTram, in samenwerking met de Energy Academy, voor de Nederlandstalige gemeenschap de Transformatordag. Centraal staan het uitwisselen van kennis en informatie, presentatie van de nieuwste ontwikkelingen en het versterken van het netwerk van gebruikers, beheerders,
service providers, fabrikanten van transformatoren en meet/monitoring tools, onderzoekinstellingen en consultants uit Nederland en België.

Op 20 september 2018 vond de 22e editie plaats in het Fletcher hotel in Doorwerth. Het aantal van ongeveer 120 deelnemers, afkomstig van 30 verschillende bedrijven, getuigt van een brede belangstelling voor het thema.  
Dagvoorzitter Jos Wetzer - Transformatordag 2018

De Transformatordag stond onder leiding van dagvoorzitter Jos Wetzer van DNV GL.

Het programma bestond uit presentaties, een marktplaats en een paneldiscussie. De presentaties schetsten een actueel beeld van nieuwe ontwikkelingen en praktijkervaringen, over alle aspecten van de levenscyclus: nieuwe componenten en toepassingen, beproeving en kwaliteitsbewaking, monitoring en beslisinformatie, levensduurverlenging en recycling. 

Marktplaats - Transformatordag 2018

De Marktplaats was niet alleen het podium waar leveranciers hun producten en diensten onder de aandacht konden brengen, maar ook een ontmoetingsplaats om te netwerken. In de paneldiscussie debatteerde het publiek met de sprekers over de toekomst van de transformator, over de behoeften en verwachtingen, de ontwikkelingen en uitdagingen. 

In zijn slotwoord benadrukte Jos Wetzer het belang van deelname van de sector aan internationale werkgroepen en standaard-commissies in bijvoorbeeld CIGRÉ, IEC en NEC verband. 

Transformator lifecyle - 2018

Enkele reacties van deelnemers: 

Reactie deelnemers Transformatordag 2018"De dag is voorbij gevolgen door de opeenvolging van goed gebrachte interessante onderwerpen."
"Omvangrijk, dekkend, gebalanceerd."
"Interessant, leerzaam, maar ook zeker goed om met leveranciers te praten."
"Goed geregeld, leuke onderwerpen."
"Inspirerend!"

Gezien het enthousiasme van de deelnemers, en de nieuwe ontwikkelingen die zich blijven aandienen, zal de Transformatordag ongetwijfeld een vervolg krijgen. Heeft u ideeën voor nieuwe bijdragen, wilt u zelf een bijdrage leveren, heeft u zorgen die u geadresseerd zou willen zien, of wilt u zich aanmelden voor onze mailinglijst, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op:

Irene Heunks

Irene Heunks

Manager Energy Academy

Heeft u meer informatie nodig?

Programma Transformatordag 2018

Download het programma

Deelnemers & sprekers Transformatordag 2018

Download het overzicht

BIO sprekers Transformatordag 2018

Download BIO sprekers

Evaluatieformulier Transformatordag 2018

Download het evaluatieformulier

Impressie Transformatordag 2018

  • Paneldiscussie aan het eind van de dag
  • Netwerken op de Marktplaats
  • Verschillende sprekers presenteren over de nieuwste ontwikkelingen
  • Genoeg ruimte voor het stellen van vragen
  • Paneldiscussie aan het eind van de dag
  • Netwerken op de Marktplaats
  • Verschillende sprekers presenteren over de nieuwste ontwikkelingen
  • Genoeg ruimte voor het stellen van vragen